• Vakantie Texel
  • Kindvriendelijke camping
  • Familiecamping Texel
  • Vakantie Texel
  • Chaletpark Texel

Coogherveld facebook

Coogherveld Zoover

Vakantie op Texel !

Texel is het grootste eiland van de Wadden en heeft de meeste inwoners (13.500). Het eiland is het drukst bezochte van de Nederlandse Wadden, dat dankt het mede aan haar toegankelijkheid: in twintig minuten ben je van Den Helder in de Texelse veerhaven 't Horentje en de auto kan zonder reserveren mee.

Texel ontdek je het beste te voet of op de fiets. Er zijn erg veel mooie fietspaden op het eiland, maar liefst 140 km fietspad in totaal. Aanraders zijn het fietspad langs de Waddenzee en het oude Waalenburgerdijkje tussen De Koog en Den Burg. Er zijn op het eiland veel bewegwijzerde wandelroutes. Door de duinen en het bos loopt een wijdvertakt net van wandelpaden.

Dorpen op Texel:

De Koog:
De Koog is de enige echte badplaats op Texel. Het dorp biedt alles wat een toerist zich kan wensen. Na een dagje strand wandel je zó naar de Dorpstraat in het centrum van De Koog om een terrasje te pikken, lekker te eten of te shoppen in een van de vele winkeltjes. 's Avonds kun je er ook prima uitgaan in de cafés en uitgaansgelegenheden die De Koog rijk is.

Den Burg:
Den Burg met zijn middeleeuwse ronde stratenpatroon maakt op veel mensen de indruk van een stadje. Het is het grootste dorp van het eiland. Centrale instellingen en voorzieningen zoals de VVV, het openluchtzwembad en de bioscoop zijn in Den Burg gevestigd. En niet te vergeten een uitgebreid winkelbestand, cafés en restaurants.

Den Hoorn:
Het charmante kerkje van Den Hoorn met zijn witte torentje schijnt het meest gefotografeerde object van Texel te zijn. De mooie geveltjes herinneren aan de tijd dat loodsen en walvisvaarders dit hooggelegen dorp op de zuidpunt van Texel bevolkten.

Oudeschild:
Oudeschild is de thuishaven van de Texelse vissersvloot en oefent met zijn stoere charme een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op toeristen. Rond het weekend ligt de haven vol met moderne kotters. Je kunt vanuit Oudeschild een boottocht maken op de Waddenzee, de roemruchte VOC-geschiedenis van de Texelse Rede beleven in Kaap Skil en natuurlijk heerlijk vis eten in de restaurants rond de haven.

Oosterend:
Veel mensen vinden Oosterend het mooiste dorp van Texel. Schilderachtige straatjes met oude geveltjes omringen de middeleeuwse Maartenskerk. Enkele winkels, restaurants en een café zorgen voor wat gezellige reuring in het dorp. Oosterend ligt vlakbij de Waddenzee.

De Waal:
De Waal is omgeven door landerijen en is het kleinste dorp van Texel. Aan de noordwest zijde van De Waal (Polderweg) is duidelijk zichtbaar hoe hoog het dorp ligt ten opzichte van de polder Waalenburg. Er is een museum, een galerie en enkele restaurants met terras.

De Cocksdorp:
Op de Noordpunt van Texel, vlakbij de vuurtoren, ligt De Cocksdorp. In het jongste dorp van het eiland heerst een echt vakantiesfeertje. Vanaf de dijk even buiten De Cocksdorp heeft men een indrukwekkend uitzicht over de Waddenzee.

 

Camping

Vind hier alle informatie over onze camping en faciliteiten.

Lees Meer >>

Chalets

Vind hier alle informatie over de verhuur van onze chalets.

Lees Meer >>

Kamperen

Vind hier alle info over onze kampeerplaatsen.

Lees Meer >>

Zoek & Boek

Een Chalet of Stacaravan boeken voor uw vakantie op Texel?

Klik hier om te reserveren >>